• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Класна стая

Класна стая

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 Ное 2019 21:14
Violeta
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 23
Класна стая #132788
Дали ще посмея да пиша, камо ли да издам друга книга...
Благодаря за поканата. Аз живея малко извън София и няма да мога да дойда. Но може да се засечем на панаира.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Ное 2019 22:28 27 Ное 2019 22:39 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2030
Topic Author
Класна стая #132789
Като цяло дискусията за броят епизоди беше повдигнат във връзка с обем и дали може ли да се разкаже история в толкова - а нямат връзка и с двете неща, това е всичко, което се опитах да кажа.
За мен добре разказани истории в такъв брой епизоди са "Олтарът на тъгата" (40, от които по спомен ако махнем саламите мисля че слизат на 10-15), книгите-игри на Алън Шарп (които също са около 40-45 епизода и също имат салами, т.е. реалните са не повече от 30-тина), приказките игри (в които има варианти за пълноценно разиграване в 4-5 епизода). Вероятно има и други популярни, за които сега не се сещам.

Връзката с играта също не е толкова директна. Имаме и примери с много епизоди, но малко игра и разклоненост на историята. Имаме например и "Герои" и "Сектор 49" имат доста игра спрямо епизодите си, защото поради системите им има много "игра" извън изборите на кой епизод да отидеш. Ясно е, че случаят не е такъв и едва ли от "Класна стая" можем да очакваме много игра.

Последно, по-малко игра не означава задължително лоша книга-игра - имаме книги и автори, при които или играта, или литературата никак не са акцент, но въпреки това си имат чара. Не бива да се правят качествени оценки на базата на такива параметри, според мен.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, Bob Moran

27 Ное 2019 23:23
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Класна стая #132792
Ако си напиша тук въпросите дето ме терзаят ще ме баннат сигурно по осма точка от правилата и ще ме дадат на прокуратурата.

Както и да е. Идеята явно е забавна, Виолета знае как да се пази от литературни критици. Надявам се да има продължение към по - горните класове.
Успехи.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

29 Ное 2019 17:24
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Класна стая #132824
Неприятно ми стана, че съм наказан за мнение, което според мен беше точно в целта.
Не е нормално... Идва някаква анонимна авторка, натворила нещо, което изглежда предимно глупаво и незначително. Не вярвам, че Торо не е видял огромните проблеми в така нареченото й произведение. Аз казвам каквото мисля и ме наказвате...
Ще коментирам няколко неща, колкото да не оставя мнението, че не мога да се аргументирам и че мненията ми са неадекватни и хормонално-обусловени.

Виолета: "А съобразителността не е ли вид находчивост, „съобразителен“ и „находчив“ не са ли синоними (визирам популярната книга „Изпитанието“, Майкъл Майндкрайм)?"
Не, не са синоними. За Манго, Дюлата и т.н. синоними са "прекрасна си" и "ставаш за оправяне", дори когато не са чували за първото, но ако им бъде обяснено как се отнася към второто... На база на написаното от теб в този форум, бих заложил, че си посредствен и безинтересен човек с много объркани представи за живота.
Друга дума за находчивостта е изобретателност.
Съобразителността показва как играеш добре според правилата. Находчивостта показва как променяш правилата в твоя полза.

За това как се пише "възтържествувам" се надявам, че е станало ясно, че Виолета се е объркала и е ползвала неправилен източник. Дали ще си признае грешката или ще предпочете да хвърли вината върху друг, ми е все едно. Всичко, което тя написа, ме кара да я определя като съвсем посредствена и много дразнеща личност. А също и като човек, неспособен да осъзнае грешките си, да не говорим да ги оправи.

Когато критикуват твое произведение,не е нормално да не защитаваш своето, а да се опитваш да намериш нещо подобно в чуждо произведение. Това го правят големите престъпници, когато се позовават на прецеденти. Те плащат на добри професионалисти. Виолета едва ли е от хората, които могат да си позволят да платят на професионалисти.

Виолета: "Има ли грозни принцеси и герои, които не са храбри (нали затова са герои)?"
Освен ако не си спряла развитието си на читател до книги за малки деца, героите предимно не са принципно храбри, просто намират сили в себе си в дадени ситуации да проявят храброст, макар че в нормално състояние умират от страх. Хубав пример е Фродо от Властелина на пръстените.
Тези, принципно храбрите, могат да бъдат определени като "безумно смели" и не живеят много дълго, освен в приказките за наивни хора. Не можеш да поемаш много рискове, в които животът ти виси на вероятност 50/50. Иначе е ясно, че за репите звучи драматично и вълнуващо да четат за такива герои.
А принцесите могат да бъдат всякакви. Както и компаньонките, или пък чистачките. И дори изпълнителните директори. Но това не са теми, които се засягат в литературата за инфантилни личности.

Нямам намерение да коментирам другите неадекватни неща в меннието на Виолета. За мен не е нормално да оставяме на посредствени хора да се вихрят и да изнервят малкото останали нормални хора в този форум.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin, Леден Дракон

29 Ное 2019 18:08
Violeta
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 23
Класна стая #132826
Здравейте,

Включвам се с последен пост.
За да не изнервям никого, излизам от форума. Администраторите могат да закрият профила ми - няма да се сърдя.
Коментарите и отзивите на всички ви бяха полезни за мен.
Желая успех на всички, най-вече на авторите - знам колко е трудно да бъдеш такъв.

В.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

29 Ное 2019 18:59
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Класна стая #132827
Виолета, Виолета...
Толкова хора ви приветстваха във форума, защо напускате заради малцина,

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

29 Ное 2019 19:32
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Класна стая #132828
Към Управата!

Моля да прецените дали имам заслуга за това Виолета да дрънка глупости на други места, но не и при нас. Ако прецените, че заслужавам поощрение за тази моя скромна заслуга, бих се радвал да ме уведомите.

Hater
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin, Леден Дракон

29 Ное 2019 20:45
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1133
Класна стая #132829
Жалко, че Виолета напусна. Изказваше се нормално и интелигентно.

Можеше да взаимодейства с хора от форума, но тази възможност вече я няма.

Но какво от това? Нали Mindcrime е тук и гони авторите на книги-игри!?

И нанася пряко вреда върху жанра...

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

29 Ное 2019 21:58
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Класна стая #132830
Всеки има право на мнение и избор дали да остане тук. За мен Майндкрайм доста аргументирано защитава тезата си, въпросът е че понякога прекрачва добрия тон. За което си търпи и последиците, доколкото виждам.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

29 Ное 2019 22:28 29 Ное 2019 22:37 от Shin.
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 128
Класна стая #132831

На мен лично не ми достига прозорливост, за да открия какво в мненията на Виолета беше признак за интелигентност. Това че можеш да пишеш грамотно и да се изразяваш разбираемо не те прави интелигентен, а само показва, че си усвоил някаква езикова база, която ти е необходима за да комуникираш с другите. По същият начин това, че знаеш правилата за игра на шах, не те прави непременно добър шахматист.

Не видях Майндкрайм да гони Виолета? Тя сама избра да си тръгне. Нито я е молил, нито я е призовавал да напусне форума.

Как точно нейното отсъствие от форума вреди на жанра?

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

30 Ное 2019 07:40 30 Ное 2019 07:41 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Класна стая #132832

Shin писа: писа:

На мен лично не ми достига прозорливост, за да открия какво в мненията на Виолета беше признак за интелигентност. Това че можеш да пишеш грамотно и да се изразяваш разбираемо не те прави интелигентен, а само показва, че си усвоил някаква езикова база, която ти е необходима за да комуникираш с другите. По същият начин това, че знаеш правилата за игра на шах, не те прави непременно добър шахматист.

Не видях Майндкрайм да гони Виолета? Тя сама избра да си тръгне. Нито я е молил, нито я е призовавал да напусне форума.

Как точно нейното отсъствие от форума вреди на жанра?

Добре, аз имам тази прозорливост и ще ти кажа. Мярка за интелигентността на един човек е да се променя. В случая Виолета споменава как пише книги и ги променя според изискванията на издателствата. Книгата е част от нея и тя я променя т.е. по този начин променя и себе си. Така тя демонстрира интелигентност, защото се променя. Така че пак ще го повторя - "Жалко, че Виолета напусна. Изказваше се нормално и интелигентно."

Но, ако не знаеш правилата за шах, тогава автоматично си лош шахматист, седнеш ли веднъж да играеш.

Аз, а и други хора са го видели. Това, че не си видял нещо, не значи, че то не съществува.

Вреди точно по начин, че автор на книга-игра не присъства във форума. Отделно на него му е неприятно да пише тук, поради действията на горепосочения Mindcrime. Можеше да взаимодейства с хора от форума, но тази възможност вече я няма. Апропо, ако забелязваш, темата е създадена от Торо т.е. той я кани във форума, съответно друг, със своето поведение я гони. Дано не сме оставили прекалено лошо впечатление у жената всички тук и да е достатъчно интелигентна да прозре, че не всички тук са като Mindcrime.

30 Ное 2019 08:22
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Класна стая #132833
Всички се променяме, Efix7. Промяната е нещо, от което никой не може да избяга, но това не прави всички ни автоматично интелигентни. Да не говорим, че не виждам каква е връзката между това да променяш произведението си с това ти да се променяш. Когато вълкът шамари зайчето, защото е с шапка, следващия път то промена аутфита си като изключва шапката от него. После сменя цигарите без филтър с такива, които са с филтър. Това прави ли го пример за едно интелигентно зайче?

Никой никого не е гонил. Майндкрайм изрази остро мнението си за Виолета и това вероятно не я е хвърлило в див възторг, но тя сама избра да напусне. Тя е голям зрял човек и ако реши да остане, не виждам кой би ѝ попречил. Ако аз се засегна от последното ти мнение и обявя, че напускам форума заради него, това значи ли че ти си ме изгонил?

Аз не виждам с какво Виолета би допринесла на форума, тук като че ли няма фенове на творчеството ѝ. Едва ли би могла и с нещо да допринесе на жанра. По-скоро тя би могла да научи доста за писането на книги-игри (и не само) от някои потребители на форума, но избра да не се възползва от този шанс. Единственото, което се промени за мен с напускането ѝ на форума е, че ще трябва да прескачам по-малко мнения, докато стигна до тези, които бих искал да прочета.

Ейдриън Уейн в чата:

30 Ное 2019 08:39
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Класна стая #132834

Shin писа: писа:
Всички се променяме, Efix7. Промяната е нещо, от което никой не може да избяга, но това не прави всички ни автоматично интелигентни. Да не говорим, че не виждам каква е връзката между това да променяш произведението си с това ти да се променяш. Когато вълкът шамари зайчето, защото е с шапка, следващия път то промена аутфита си като изключва шапката от него. После сменя цигарите без филтър с такива, които са с филтър. Това прави ли го пример за едно интелигентно зайче?

Никой никого не е гонил. Майндкрайм изрази остро мнението си за Виолета и това вероятно не я е хвърлило в див възторг, но тя сама избра да напусне. Тя е голям зрял човек и ако реши да остане, не виждам кой би ѝ попречил. Ако аз се засегна от последното ти мнение и обявя, че напускам форума заради него, това значи ли че ти си ме изгонил?

Аз не виждам с какво Виолета би допринесла на форума, тук като че ли няма фенове на творчеството ѝ. Едва ли би могла и с нещо да допринесе на жанра. По-скоро тя би могла да научи доста за писането на книги-игри (и не само) от някои потребители на форума, но избра да не се възползва от този шанс. Единственото, което се промени за мен с напускането ѝ на форума е, че ще трябва да прескачам по-малко мнения, докато стигна до тези, които бих искал да прочета.

Обясних ти по-горе - променяйки произведението, тя променя и част от себе си, която е оставила в него. По този начин променя и себе си. Това е връзката. В твоя пример не казваш, че зайчето си е направило шапката или си е произвело само цигарите. С други думи примерът ти е неподходящ.

Той я изгони с действията си, лошото си отношение и прекрачването на добрия тон. Той я изгони с лошото си отношение. Това е видно за всички, но явно не и за теб. А от последното ми мнение няма как да се засегнеш, защото спазвам общоприетата норма за общуване, не използвам обидни думи, остър тон и т.н.

Както вече казах, това, че не виждаш нещо, не значи, че то не съществува. Ако не си убеден, че можеш да научиш по нещо от всеки човек, когото срещаш в живота си, то тогава нямам какво повече да ти кажа. И да, разбира се, че можеш да си позволиш определено ниво на арогантност, както я демонстрираш с последното си изречение.

30 Ное 2019 09:26
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 370
Класна стая #132835
Встрани от целия спор кой кого е изгонил, не разбирам как това да си променяш произведението заради желанията на издателството може да е нещо хубаво или интелигентно. Ако си прозрял, че техните предложения са смислени и биха ти подобрили произведението - да, това е белег на интелигентност и на преглъщане на егото и т.н. Но Виолета написа, че съзнава, че тези промени поискани от издателството са влошили книгата. Нищо хубаво не виждам в това да си кастрираш книгата под натиск на издателство.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton, Shin, nixata

30 Ное 2019 09:26
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Класна стая #132836

Efix7 писа: писа:
Обясних ти по-горе - променяйки произведението, тя променя и част от себе си, която е оставила в него. По този начин променя и себе си. Това е връзката. В твоя пример не казваш, че зайчето си е направило шапката или си е произвело само цигарите. С други думи примерът ти е неподходящ.
Прав си, току що няколко пъти промених текста на отговора си към твоето мнение и моментално се почувствах друг човек. Някак по-интелигентен като че ли. Мисля да го променя още 20-тина пъти, че да вдигна по-бързо level за интелект.

А от последното ми мнение няма как да се засегнеш, защото спазвам общоприетата норма за общуване, не използвам обидни думи, остър тон и т.н.
Защо мислиш, че бих се обидил от "обидни думи" (което за мен е нонсенс) или остър тон? За мен е много по-сериозен повод да се почувствам обиден, когато някой ограничава общуването си с мен до това, което нормите му диктуват. Това прави общуването малко или много неискрено, напудрено, лицемерно.

Ако не си убеден, че можеш да научиш по нещо от всеки човек, когото срещаш в живота си, то тогава нямам какво повече да ти кажа. И да, разбира се, че можеш да си позволиш определено ниво на арогантност, както я демонстрираш с последното си изречение.
Убеден съм, че бих могъл да науча много неща от Виолета, като например как да правя хубави мекици. Ако срещна трудност в писането на книга-игра обаче, тя ще е последният човек, към когото бих се обърнал за съвет. Не виждам как това е проява на арогантност от моя страна. Сигурен съм, че и от теб бих могъл да науча нещо, но нали не би ме сметнал за арогантен, ако сметна, че не би ми бил полезен със съвет как да направя трансплантация на бъбрек да речем?

Ейдриън Уейн в чата:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Класна стая
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• За честта на Зур - мнения и коментари (27 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от George-AL
    • Today 00:20
    • Урок 2: Условно съдържание (2 Мнения)
    • в Работилница / Работилница с Ink
    • от ringlas
    • 09 Юни 2023 14:11
    • Писане на уеб базирана интерактивна литература с I... (3 Мнения)
    • в Работилница / Работилница с Ink
    • от ringlas
    • 09 Юни 2023 10:36

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg