Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Жалко, че Виолета напусна. Изказваше се нормално и интелигентно.
Можеше да взаимодейства с хора от форума, но тази възможност вече я няма.
Но какво от това? Нали Mindcrime е тук и гони авторите на книги-игри!?
И нанася пряко вреда върху жанра...
Жалко, че Виолета напусна. Изказваше се нормално и интелигентно.
Можеше да взаимодейства с хора от форума, но тази възможност вече я няма.
Но какво от това? Нали Mindcrime е тук и гони авторите на книги-игри!?
И нанася пряко вреда върху жанра...
На мен лично не ми достига прозорливост, за да открия какво в мненията на Виолета беше признак за интелигентност. Това че можеш да пишеш грамотно и да се изразяваш разбираемо не те прави интелигентен, а само показва, че си усвоил някаква езикова база, която ти е необходима за да комуникираш с другите. По същият начин това, че знаеш правилата за игра на шах, не те прави непременно добър шахматист.
Не видях Майндкрайм да гони Виолета? Тя сама избра да си тръгне. Нито я е молил, нито я е призовавал да напусне форума.
Как точно нейното отсъствие от форума вреди на жанра?
Всички се променяме, Efix7. Промяната е нещо, от което никой не може да избяга, но това не прави всички ни автоматично интелигентни. Да не говорим, че не виждам каква е връзката между това да променяш произведението си с това ти да се променяш. Когато вълкът шамари зайчето, защото е с шапка, следващия път то промена аутфита си като изключва шапката от него. После сменя цигарите без филтър с такива, които са с филтър. Това прави ли го пример за едно интелигентно зайче?
Никой никого не е гонил. Майндкрайм изрази остро мнението си за Виолета и това вероятно не я е хвърлило в див възторг, но тя сама избра да напусне. Тя е голям зрял човек и ако реши да остане, не виждам кой би ѝ попречил. Ако аз се засегна от последното ти мнение и обявя, че напускам форума заради него, това значи ли че ти си ме изгонил?
Аз не виждам с какво Виолета би допринесла на форума, тук като че ли няма фенове на творчеството ѝ. Едва ли би могла и с нещо да допринесе на жанра. По-скоро тя би могла да научи доста за писането на книги-игри (и не само) от някои потребители на форума, но избра да не се възползва от този шанс. Единственото, което се промени за мен с напускането ѝ на форума е, че ще трябва да прескачам по-малко мнения, докато стигна до тези, които бих искал да прочета.
Прав си, току що няколко пъти промених текста на отговора си към твоето мнение и моментално се почувствах друг човек. Някак по-интелигентен като че ли. Мисля да го променя още 20-тина пъти, че да вдигна по-бързо level за интелект.Обясних ти по-горе - променяйки произведението, тя променя и част от себе си, която е оставила в него. По този начин променя и себе си. Това е връзката. В твоя пример не казваш, че зайчето си е направило шапката или си е произвело само цигарите. С други думи примерът ти е неподходящ.
Защо мислиш, че бих се обидил от "обидни думи" (което за мен е нонсенс) или остър тон? За мен е много по-сериозен повод да се почувствам обиден, когато някой ограничава общуването си с мен до това, което нормите му диктуват. Това прави общуването малко или много неискрено, напудрено, лицемерно.А от последното ми мнение няма как да се засегнеш, защото спазвам общоприетата норма за общуване, не използвам обидни думи, остър тон и т.н.
Убеден съм, че бих могъл да науча много неща от Виолета, като например как да правя хубави мекици. Ако срещна трудност в писането на книга-игра обаче, тя ще е последният човек, към когото бих се обърнал за съвет. Не виждам как това е проява на арогантност от моя страна. Сигурен съм, че и от теб бих могъл да науча нещо, но нали не би ме сметнал за арогантен, ако сметна, че не би ми бил полезен със съвет как да направя трансплантация на бъбрек да речем?Ако не си убеден, че можеш да научиш по нещо от всеки човек, когото срещаш в живота си, то тогава нямам какво повече да ти кажа. И да, разбира се, че можеш да си позволиш определено ниво на арогантност, както я демонстрираш с последното си изречение.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas