Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Под няма логика имам предвид че имаше многобройни (неинформирани) избори от типа - наляво или надясно, и грешния избор (тоест късмета) водеше до смърт. Даже май още в огнена пустиня може да се прецакаш при избора на предмети в самото начало и накрая да не може да завършиш.
Хам, аз защ мислиш, че обяснявам, че съм расла в гората... до 18-19 години наркомани съм виждала само отдалече и стрдадах от заблудата, че такива индивиди няма в квартала ми."Знанията" ви за тъмната страна на живота са... зашеметяващи. Стига ми да прочета тази тема и да видя колко от вас са се сблъсквали с "колегите" на Хлапето. За не малка част от горепосочените неща не мога да говоря, щото като ви гледам какви са ви разбиранията... майко мила.
Едва ли е само заради "Хлапето" това... но ти си знаеш.Хлапето ми помогна да се изградя като личност. Квото съм пробвал лошо в живота не е било заради това. Но пък Хлапето ме накара да съм верен до гроб на приятелите си.
Не забелязвах проблемите му и не ги смятах за "проблеми". Истина е, че ако направите щателно проучване едва ли повече от 1 от 100 или дори 1 от 1000 лапета ще посегне към спринцовката или тръбичката заради хлапето. Въпросът е... дали може един автор да си позволи да поеме риска. Кои рискове си заслужават? Кои не?
Лейдрин написа това, може би към мен: "Защото идва един момент рано сутрин дето се изправяш срещу огледалото и е много кофти ако се опитваш да избегнеш погледа на лицето там. Нали?"
Пласибо са любима моя група, някои от техните текстове са ми много близки и ги ценя високо. В случая ми се струва уместно да отговоря с техен цитат:
In the cold light of morning ,
You're drunk sick from whoring and high,
Staring back from the mirrors,
A face that you don't recognise..
It's a loser, a sinner, a cock in a dildo's disguise,
In the cold light.
Това е така, но далеч не всички, които пият, стават алкохолици, за разлика от тези, които вземат хероин. Но не знам много книги-игри, в които да се акцентира върху пиенето като нещо полезно.Хайде още малко офф-топик. Кирил е напълно прав, че алкохолът E наркотик - в тройката на най-пристрастяващите и най-смъртоносните.
. Това вече не е коректно. Хероина е забранен и трудно достъпен. И пак - какъв е процента на алкохолиците спрямо всички ползващи алкохол и какъв процента на наркоманите сред всички ползващи хероин? Познаваш ли много хора, които са ползвали хероин, но разумно, без да си опропастят живота и здравето?Жертвите на твърдия алкохол не са колкото тези от никотина, но пак са несравнимо повече от жертвите на хероина (разбира се, алкохолът е по-евтин)
Това, че някой и без друго ще си провали живота, не е оправдание в книги-игри, преназначени главно за деца да се оправдава употребата на наркотици. Просто нито книгата, нито читателите и печелят от това.Онези, които биха се вързали на някаква книжка - за тях можеш да си сигурен, че ще го направят така или иначе.
Дори така да е, а то не е, последствията от никотина са: повишена работоспособност, намален стрес, висока производственост, плащане на акцизи. Пушачът може да пуши цял живот и да работи и да е социално вградим, морфинистът се скапва бързо и определено не му е до работа. И това няма да се промени, ако хероинът стане законен.Освен това да спреш твърдите наркотици е по-лесно отколкото да се откажеш от пушенето
А такива четат и книги-игри. познавам хора, които са спрели хероина (процентно много по-малко от тези, които са спрели цигарите, но ок, предполагам че твърденията ти са правилни) и са се вградили в обществото (работа, деца и прочие), но това им коства ужасни усилия и честно казано продрусват от време на време. желаниеуто никога не изчезва и някак не е по-слабо от това за цигари. Просто цигари има под път и над път, а докато намериш хероин може и да ти мине или някой да те спре (по-често).Причината да изглежда трудно е, че към наркотици по начало прибягват хора с по-слаба воля
Не, повечето ми познати наркомани са рапъри, вместо да четат Хлапето са слушали гангста рап, на тъпи негри, дето твърдят, че и без тяхната музика тия хора са щели да станат наркомани. Това е лицемерно според мен - за това съм против тая възхваляваща наркотиците култура, която се е създала.Тук излезе, че всички освен мен имат приятели наркомани. Колко от тях са чели за удоволствие като малки - не Хлапето, а каквото и да било?
Това е така, но далеч не всички, които пият, стават алкохолици, за разлика от тези, които вземат хероин. Но не знам много книги-игри, в които да се акцентира върху пиенето като нещо полезно.
Това вече не е коректно. Хероина е забранен и трудно достъпен. И пак - какъв е процента на алкохолиците спрямо всички ползващи алкохол и какъв процента на наркоманите сред всички ползващи хероин? Познаваш ли много хора, които са ползвали хероин, но разумно, без да си опропастят живота и здравето?
Дори така да е, а то не е, последствията от никотина са: повишена работоспособност, намален стрес, висока производственост, плащане на акцизи. Пушачът може да пуши цял живот и да работи и да е социално вградим, морфинистът се скапва бързо и определено не му е до работа. И това няма да се промени, ако хероинът стане законен.
Не, повечето ми познати наркомани са рапъри, вместо да четат Хлапето са слушали гангста рап, на тъпи негри, дето твърдят, че и без тяхната музика тия хора са щели да станат наркомани. Това е лицемерно според мен - за това съм против тая възхваляваща наркотиците култура, която се е създала.
Това е така, но далеч не всички, които пият, стават алкохолици, за разлика от тези, които вземат хероин... И пак - какъв е процента на алкохолиците спрямо всички ползващи алкохол и какъв процента на наркоманите сред всички ползващи хероин?
Хероина е забранен и трудно достъпен.
Дори така да е, а то не е, последствията от никотина са: повишена работоспособност, намален стрес, висока производственост, плащане на акцизи.
Това, че някой и без друго ще си провали живота, не е оправдание в книги-игри, преназначени главно за деца да се оправдава употребата на наркотици. Просто нито книгата, нито читателите и печелят от това.
Не мисля, че когато зад гърба на човека наричаш произведенията му отвратителни и гнусни, а пред него се усмихваш загадъчно...
И тъкмо като игрална механика са пълен провал.Не мога да разбера как темата се превърна в "Полезни ли са наркотиците или вредни и какъв точно е ефекта им?".
Тези въпроси нямат нищо общо с Хлапето по мое мнение и са някаква игрална механика.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas