• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Филми - общата тема

Филми - общата тема

• 1
  • ...
  • 72
  • 73
  • 74
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
06 Фев 2025 17:56
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Филми - общата тема #143392
Време за живот - драма по роман с Флорънс Пю и Андрю Гарфийлд , която обхваща няколко етапа от отношенията на една двойка - срещата им, бременност, болест...Добра актьорска игра и хубава история.

Бруталистът - близо 4 часа в киното ...като филмът има антракт от 15 минути :). Така отидох с големи очаквания, заради номинациите за Оскар, а и защото Ейдриън Броуди е супер актьор...Ами хубав е филмът, но за мен е надценен. Героят на Броуди се изгуби на фона на жена си и героят на Гай Пиърс,а историята ...голям потенциал, но нищо развито докрай. Само в края на филма се обяснява някакъв смисъл....бях се настроил за голяма драма...ми не беше чак толкова.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Фев 2025 12:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2373
Филми - общата тема #143395
Sonic 3
Може би най-добрият Sonic до момента - екшън, драма, комедия - работи съвсем задоволително на всяко ниво. Джим Кери се развихря яко, малко съжалявам, че го гледах с дублаж, но няма как с хлапетата. Въпреки че е напълно гледаем от възрастни, филмчето си е изцяло ориентирано към деца.

Flow
Визуално много приятно филмче, което изгражда и интересен климатичен апокалиптичен сетинг. Животните, на видимо леко еволюирало ниво (но леко и по-скоро приказно) се борят за спасение от наводнение. Отделно от сетинга (който напомня доста за играта Submerged), сценарият е ок, но не блести с нещо особено и ми се струва, че има сцени, които не носят кой знае какво за изживяването или историята. Хубав е, задължителен за любителите на анимацията и не мога да кажа, че е фокусиран върху детската аудитория, макар че е ок и за тях.

За момента за годината си оставам фен най-много на Inside out 2, макар че не съм гледал още Transformers One, Memoir of a Snail и новия Wallace & Gromit.

Smile 2
Demonic possession филм от по-холивудските. Малко съм стар за този жанр, плитичък е и го гледам от 30 години, креативните убийства и страховити нощни сцени, които се оказват сънища рядко могат да ме впечатлят на този етап - ако го бях гледал на 15, сигурно щях супер много да се изкефя. Към ужаса филмът вкарва две допълнителни линии - коментар върху това колко е тежко да си супер-звезда и драматична история с миналото на героинята. Първото е добре направено, макар и плитко, защото е трудно на човек да му пука за това на фона на останалото случващо се с героинята. Второто, историята ѝ в миналото, е по-скоро слабичка. Но все пак тези елементи подсилват филма и го правят по-интересен.
Чисто визуално е чудесно заснет и режисиран, както беше и първият, но най-голямото бижу в него е играта на Наоми Скот във всяка една сцена и аспект. Много широкоспектърна роля изиграва и изключително много ме впечатли, сравнимо с Тони Колет в Hereditary - далеч не само в хорър сцените.

Има две неща, които за мен правят някои такива филми и в частност този по-безинтересни.
Лек спойлър
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Първо, не се усеща като борба, която да те остави в очакване - демонът изглежда всемогъщ, героят в пълно невидение какво може да направи и вече знаем от първия, че реално героят не е застрашен преди да изтече някакъв период; и тук отиваме на супер скучната плоскост как ще бъде наплашен до смърт за N-ти път, без да има някаква борба или интрига. Това е огромен проблем за мен. Най-интересното в този тип филми е борбата срещу ужасяващ враг, но и креативността и шаносвете на героят да се справи.
Второ, не обичам преупотребата на dream sequences, защото са ми по-скоро някакъв off-topic, нещо отделно от сюжета, което просто не може да се случи извън сън, защото филмът би свършил. Героят се събужда после и реално сюжетът не е придвижен напред отделно от това, че героят е уплашен. Като се използват повече, това обезценява сцените, защото знаеш, че не са "истински". Ок, в сюжета на този това е по-добре вплетено, защото есенцията е психозата върху жертвите, но пък от друга страан е толкова използвано, че един вид сюжета на половината филм все едно не се е случил. Малко безсмислено се усеща това за мен.

По-добър е от първия, 7/10 примерно, но ако сте големи фенове на точно този тип ужаси е 9-10.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

11 Фев 2025 13:26
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 616
Филми - общата тема #143409
Три по-стари филми, които ми излязоха като предложения в ТикТок:

Hard Candy (2005)
Засяга темата за педофилията и интернет запознанствата. За първи път ми се случва да гледам филм, който е направен така, че човек да симпатизира на похитителя. Участват Патрик Уилсън, който на хорър маниаците е познат от поредицата The Conjuring, и Елън Пейдж (от комедията Juno), но преди да стане Елиът Пейдж. Голяма сладурана - сметнах, че по това време е била на 18, а героинята ѝ на 14. Жалко, че вече е мъж. Струва си гледането.

Hush (2016)
Глухоняма писателка става плячка на психопат, който обича да лови хора. Действието се развива в дома ѝ и трябва някак да оцелее. Режисьорът Майк Фланаган и главната актриса Кейт Сигъл са съпрузи в живота и добре познати в хоър жанра имена. Мисля, че феновете на книгите-игри биха се изкефили на начина, по който героинята разиграваше възможните сценарии в ума си.

Skin (2018)
Филм за съвременна расистка организация в САЩ. Главният герой е целият в татуировки, но в хода на историята среща самотна майка с деца, която го подтиква да преосмисли живота си. Напомня на класиката American History X и като послание, и като поука. Според личните възгледи на зрителя или ще е страхотен, или поредната пропаганда. Изгледах го с интерес.

Always Outnumbered, Never Outgunned

13 Фев 2025 15:54 13 Фев 2025 15:57 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Филми - общата тема #143421
Гледах и Напълно непознат, ами...честно сигурно Ейдриан Броуди ще вземе наградата за главна мъжка роля, въпреки това стискам палци за Ралф Файнс :), та ...тук Тимъти Шаламе пуши, говори носово, свири на китара и пее, това е филмът, ако мислите, че ще научите нещо повече за личността на Боб Дилън...ами не, да провокираме да прочета и това е. Филмът проследява един отрязък от живота на Боб Дилън, идолът му, как тръгва бурната му връзка с друга звезда, първата му голяма любов, приятелството с Джони Кеш, но всичко е някак повърхностно. Филмът е хубав, но не е някакъв шедьовър и чак толкова. Необяснима ми е номинацията на Едуард Нортън за Оскар за поддържаща роля, ужасно много го харесвам, но тук не е нищо особено. Мнението ми е такова, защото имах големи очаквания...все пак ако искате да гледате хубав филм за музикант, то по-добре Better man.

Понеже говоря за Оскарите, а и нали предстоят, направо е грехота, че Алмодовар с Тилда и Джулиан Мур не са номинирани, но да кажем, че той не е от любимците на Холивуд, то необяснимо ми е защо и филмът с Том Ханкс и Робин Райт - Вчера, днес и утре няма номинации.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun, Etom

19 Фев 2025 09:05
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Филми - общата тема #143437
КАПИТАН АМЕРИКА: НОВ СВЯТ - приятен марвелски филм, по-скоро филър в свелената. Представят ни Червения хълк и как започва идеята за новите Отмъстители. Има екшън, става.

БРИДЖИТ ДЖОУНС: ЛУДА ПО ОНОВА МОМЧЕ - Бриджит Джоунс се завръща, вече е на близо 50, останала вдовида с две деца и трябва да вземе живота си в ръце. Много добра актьорска игра на целия каст, особено на Рене Зелуегър, нелепи ситоации, смях, приятно и разпускащо.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Count Monte Kristo

19 Фев 2025 21:33
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Филми - общата тема #143438
Не си представях, че ще ми се случи да пиша в тази тема като човек, който гледа средно един филм годишно, но се решавам да споделя няколко думи за

Погледни назад

Още миналата година, когато излезе, бързо ми стана ясно, че ще е от изключенията (неща, които реално съм изгледал). Мина много време преди да успея да се настроя и да си го пусна, но днес дойде и този ден.
Възторжен съм като цяло от сценария, на първо място. Ако правилно съм го разтълкувал, двете главни героини представляват двата различни нагона на автора към изкуството. Единият - изкуството като средство за свързване с хората (изграждане на имидж, трупане на одобрение, впоследствие постилане на пътя за кариера и т.н.), а другият - изкуството като висша ценност. Накратко комуникацията между двете героини представлява комуникация между човека, за когото изкуството е средство, и човека, който е средство за изкуството.

Малко спойлери, които не мисля, че ще нарушат преживяването на някого - аз самият бях гледал много различни тълкувания на сценария и това не ми попречи да го преживея, даже на места изостри вниманието ми към детайла, защото не бях зает да следя действието. Според мен този филм предполага няколко прегледа, за да бъде напълно изчерпан. Но все пак, ако сте чувствителни към такива разкрития, не четете блока по-надолу:

За мен чрез смъртта на едната от героините и впоследствие въображаемото връщане в миналото и отказване на другата героиня да рисува, за да може да спаси живота на реално умрялата, авторът споделя своята песимистична визия за това, че тези два нагона към изкуството не могат да съществуват в истински еквилибриум - единият трябва да умре, за да остави пространство на другия. Но и те никога не биха могли да израснат без да са комуникирали един с други и да са вървели ръка за ръка. Това е подсилено от многото сцени, в които двете бягат ръка за ръка, но едната постепенно изостава с годините и изпуска ръката на своята приятелка.
Нямам представа защо точно героинята, която репрезентира чистия творец, за когото изкуството е само по себе си ценно, бива убита точно от гневен и завистлив интернет творец, който я обвинява в плагиатство. Вярвам, че има дълбоко послание за ролята на социалните мрежи в комуникацията между творци, но не съм убеден как точно да го тълкувам.

"Код за достъп"
Nerd Zone

24 Фев 2025 12:48
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Филми - общата тема #143443
Маймуната - филм по разказ на Кинг, прочетох после разказа, различава се (дори маймуната в разказа е с чинели, а тук с барабан, но основната идея се запазва). Хорър от любимите ми с много кръв и без много смисъл. Лошото е, че наистина нищо не се обясни, но умираха хора на килограм. 2-ма братя намират мистериозна маймуна в багажа на баща си, когато бие барабана, то някой на произволен принцип умира. Изхвърлят я, 20 години(не помня точно) по-късно маймуната се завръща...

The Gorge (май се превежда проломът) - с Аня Тейлър Джой, стрийминг филм, пишеше романтична, мистерия,фантастика...романтика...има малко, но чак за жанр не е. Филмът приятно ме изненада, ставаше за гледане, историята се разказваше. Сигурни Уивър има малка роля също :) .
Още от края на втората световна война Западът и Изтокът пазят мистериозен пролом, покрит в мъгла. Двамата главни герои са изпратени в двете кули от двете страни, защото са сред най-добрите наемници в света. Една година трябва да охраняват нищо да не излезе от мъглата...Без повече спойлери, гледайте го, става.

24 Фев 2025 17:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Филми - общата тема #143445
The Damned
Инди хорър в затънтена исландска риболовна "хижа" през 19-ти век. Напомни ми на Носферату в това, че злото е повече като проклятие, отколкото чисто физическо. Очаквах много от този филм, в началото изглеждаше като че ще го предостави, но според мен постепенно загуби пара, а краят беше направо обиден. Много силен потенциал е останал неосъществен. Все пак нещо различно и добро в жанра, което според мен си струва гледането за любителите на не-холивудските ужаси.

The Gorge
Много леки spoilers:
Започвам с това, че въобще не съм фен на Сам Рейми тип патаклама ужаси, в които мацка и пич ритат и гърмят зли създания на кило. С оглед на това - ами да, The Gorge не ме грабна чак толкова.

Иначе започва доста интригуващо и Аня си играе ролята идеално, без да пести от усилия.
Екшънът е добре, романсът с много слабо изграден и cringe, визията и ефектите са супер, като има някои много креативно изглеждащи моменти/елементи.
За мен просто "става", но виждам как ако си падате по този тип филми, може да го класирате редом с класиките.

Mufasa: The Lion King
Учудващо добър (което не казва много, защото очакванията за фотореалистичните анимации на Disney в момента не са много високи). Изграждането на героите работи прилично, емоционалните сцени имат сила и не изглежда така дървен като първия - тук са се постарали да докарат изражения на лъвовете, за сметка на прекаления реализъм. Има излишна опаковка, музиката не блести, екшънът е слаб поради прекалената цензура (поне веднъж да се бяха ухапали тия лъвове...), има съшиване на сюжета, има сцени, които са прекалено подобни на други такива от поредицата, но като цяло е красив, интересен, емоционален. Палец нагоре от мен, препоръчвам за хората с деца.

Better man
Биографичния филм за Роби Уилиамс. Страхотен. Щях да напиша, че малко хора биха направили дотолкова искрен филм за себе си, че да изглеждат в него като пълни задници, но истината е по-далеч - повечето хора не могат да видят отвъд егото си и да се осъзнаят, да не говорим да признаят пред някого (или света) грешките си.
Напълно ме отнесе този филм и на фона на изобилитието от успешни филми за музиканти през последните години, засега го поставям на челно място (още не съм гледал A Complete Unknown обаче). Някак си изглежда, че наистина показва персонажа отвътре - до колко е наистина така, не знам.
Препоръчвам го с две ръце за феновете на биографични филми.

27 Фев 2025 11:02 27 Фев 2025 11:04 от Der.
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 616
Филми - общата тема #143450
Гунди – Легенда за любовта (2024)

Очаквах повече, защото хайпът беше прекалено голям, а възторжените отзиви се лееха отвсякъде. Да, от малък съм фен на Левски, макар като повечето хора малко да съм се отдалечил от българския футбол по обясними причини. Да, за мен Георги Аспарухов е най-добрият български футболист и публичният му образ е еталон за държание на спортист, но във филма го бяха обрисували ненужно много светец. На всички ни е ясно, особено на съвременниците му, че не е бил чак такъв борец срещу партията. Иначе Павел Иванов сякаш е роден за тази роля - визуалната прилика и харизма са забележителни. Не съжалявам, че отделих цели два часа и половина да го изгледам - филмът е една приказка от миналото и ще се хареса дори на хора, които не се интересуват от футбол.

The Lair of the White Worm (1988)

По стара традиция, когато прочета някое произведение, гледам филма/филмите правени по него. Брам Стокър е един от любимите ми автори и "Градината на злото" ми допадна много - знам, че текстът не е превод от оригинал, а по подобие на първото издание на "Дракула" у нас е преработван и цензуриран, но въпреки това се насладих на характерния за ирландеца стил на писане. Та другото име на "Градината на злото" е "Леговището на белия червей". В Гудрийдс ще видите изключително много негативни ревюта, дело на хора родени на запад от нас, тъй като когато е писано произведението, да имаш отрицателен герой негър (буквално), когото да обиждаш с всякакви епитети, не е било неприемливо като сега.
Филмът е сравнително стар и в него участват бъдещи популярни актьори като Питър Капалди и Хю Грант. Адаптацията се базира основно на мотиви и няма много общо с творбата на Стокър. Мога да го определя като смесица от пародия, еротика и хорър.

Always Outnumbered, Never Outgunned

15 Мар 2025 15:29
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Филми - общата тема #143487
Започвам с най-доброто в момента по кината - Мики 17 - гледам, че са пуснали и книгата. Филмът е много добър поставя доста въпроси за технологиите, моралът и като цяло прогресът и цената му. Робърт Патисън си играе много добре ролята, но по-добри са Марк Ръфало и Тони Колет. Накратко героят на Робърт Патисън трябва да напусне земята, за да се спаси, защото дължи пари, тръгва като авантюрист на заселническа мисия в космоса, като се записва "заменим", пазят му спомените, но изпълнява задачи, в които умира и отново го отпечатват :) Мисията се ръководи от някакъв, който е нещо средно между Илон Мъск и Тръмп и неговата жена. Попадат на планетата и там има разумен живот... Това е без големи спойлери. Филмът е добре направен има доста добри неща, Мики 18 е супер як герой :))) абе гледайте го.

До последен дъх - има го вече в торентите - филмът е по действителен случай и документален филм за инцидент в Северно море, при който водолаз остава близо 30 минути без дихателна смес, заслужава си гледането, заради достоверността му и за да се види цялата технология на дълбоко водолазите, мисиите, които изпълняват, а и човечната част :)

ПИТЪР ПАН КОШМАРИ В НЕВЪРЛЕНД - поредният слашър, но не достига нивото на Мечо Пух и е на светлинни години от Terrifier. Има някакъв потенциал, има брутални моменти, но е слабо. Някакъв луд отвлича момченца и ги изпраща в Невърленд, защото се има за Питър Пан, но сестрата на последното момче няма да му се даде, стига до къщата, където го държи и там се случват ...каквото се случва в слашър :)) гадости :)

Евгений Онегин - хубав, руски филм по произведението. Уловява духът му, като цяло сносна екранизация, но нещо нито главният герой, нито неговата любима ми допаднаха като игра, все пак си заслужава, защото е екранизация на класика.

СКРИТИ В МРАКА - на това отидох,защото пишеше, че е ужас...ами не го правете. Голяма грешка е...филмът е и българска ко-продукция, половината актьори са българи, сюжетът е ... пълен миш-маш дух, нацисти, евреи, голяма корпорация и още и още :) Гледам съм и доста по-слаби, но определено е загуба на време...дори "страшните" моменти бяха доста зле.

20 Мар 2025 17:56
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Филми - общата тема #143519
The Electric State - стрийминг филм с Крис Прат и Мили Боби Браун - алтернативна история, Уолт Дисни е създал първият робот, роботите са били част от света ни като работници, но възстават (в Матрицата е по-добре представено). Има война между роботите и хората, хората печелят благодарение на технологичен гуру :) Та героинята на Мили Боби Браун (пак играе малко момиче, а определено не ѝ се играе нещо подобно, защото вече ѝ не изглежда малка) е в приемно семейство, след като е загубила и брат си...появява се РОБОТ, забранени са ...който се представя за брат ѝ, тя тръгва към "резервата", където живеят роботите...среща Крис Прат...има екшън, има някаква история, като цяло приятно филмче, без да е нещо оригинално или нещо особено.

Черната чанта - Фасбендър и Кейт Бланшет са семейство британски шпиони...та шпионски екшън, търси се кой е предателят, всеки е заподозрян, героите са готини, интересен (но очакван) обрат, като цяло приличен филм.

Плът - български филм, Бабинова и актрисата, която играе майка ѝ са много добре. Филмът ме докосна, добре е направен, историята е тежка драма, но е хубава. Заслужава си гледането. Има слаби моменти в сценария, но за български филм е много добре. Няма да споделям от сюжета, че не става без огромни спойлери.

Легенда за героите на Кондор - китайски исторически екшън с фентъзи елементи. По роман е...и е зле. Филмът е епичен, с много ефекти, статисти, бойни сцени, явно има добър бюджет, но е сниман като индийски сериал...като голяма част от сцените са някакви търсения на героите, вътрешни драми и т.н., но силна ботафория. Музиката е все едно гледаш Властелина, а сцените не отговратят. Абе смело пропускайте

02 Апр 2025 15:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Филми - общата тема #143600
СНЕЖАНКА - към момента в IMDB филмът е с оценка 1.5, всъщност не е толкова лош, а това е политически причини. Дисни са сменили историята, така че от Снежанка да не се иска кожа "бяла като сняг". Историята е леко променена, не е толкова зле. Безумно слаба Гал Гадот, тъпо изглеждащи джуджета, но става за гледане.

НОВОКАИН - отидох без никакви очаквания, дори с очаквания да е зле, но не беше. Ставаше за гледане. Главният герой няма сетивност, работи в банка, става обир и крадците взимат едната касиерка, в която е влюбен за заложник, той тръгва да ги преследва. Има куп нелепи ситуации, но филмът е направен добре. Става за гледане.

РАБОТНИКЪТ - поредният филм от серията с Джейсън Стейтъм със заглавие тип Пчеларят, Механикът, Единакът, Жокерът и т.н....Сценарият е на режисьорът и на Силвестър Сталоун, който е продуцент на филма...Очаквания никакви, изпълнение зле, диалози мега зле, всичко е нелепо. Има руски мафиоти, рокери, продажби на наркотици, някакви други глупости...като цяло слабо.

ТРИУМФ
- Филм вдъхновен от една от най-срамните истории на Българската армия - Царичина, група военни изпълняват тайно задание да копаят за извънземен разум, като са напътствани от екстрасен. Мария Бакалова явно ѝ отива да играе слабоумна, защото се справя добре с ролята. Като цяло добра актьорска игра, нелепа история, даже леко слаба, но става за гледане.

Строго секретно - стигам до най-слабият филм, който съм гледал от много време, а дори има някакви познати актьори в каста. Хубавото нещо са гледките от Малта. Историята има потенциал - агент на ЦРУ, който изпълнява убийства из цял свят, се оказва, че отделът , за който е работил е закрит отдавна и повече от 15 години работи за частна корпорация без да знае. И следва безумен сценарий, още по-зле е сниман филмът, изпълнениет, дори монтажът е зле :) Филмът е бил спрян да не излиза по кината, после все пак го пускат..като цяло е трагичен. Оценката 3.6 в IMDB е висока!

03 Апр 2025 09:07
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 349
Филми - общата тема #143601
Черен рак с Нуми Рапас - още от Прометей съм фен на тази актриса. В този постапокалиптичен шведски филм една майка-командос трябва да занесе важна пратка заедно с още 5 командоса, като минат голям път по замръзналото море на кънки на лед, преследвани от неназовани врагове. Страната води война, хората са в бежански лагери. Атмосферата е тежка и тягостна и бих я сравнил с 1984, като усещане. Скандинавското кино не е за всеки но последните години доста се развива и изкарва много качествена продукция

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

05 Апр 2025 01:53 05 Апр 2025 01:54 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Филми - общата тема #143620
Companion - Приятно филмче с готини актуални sci-fi хрумки, но с липса на някакъв гениален момент. Започна много добре, в един момент поради сюжетни причини се очакваше да се започнат поредица от супер интелигентни и креативни решения на един от героите и си казах, че ще стане още по-добре. Нищо подобно не се случи и поприключи посредствено. Но като цяло приятен за гледане. 7/10

I, Tonya - За скандална американска фигуристка от близкото минало. Добра игра на Марго Роби, интересен персонаж, сравнително безразличен сюжет. Става, но не е кой знае какво и той, отново най-вече заради липса на нещо блестящо в сценария. Не съм запознат с истинския случай, на който е базиран, но и там няма някаква кой знае каква история; за американците може и да е било голяма работа, не знам... 7/10

Paddington in Peru - Третия Падингтън, малко по-приключенски от предните. Приятно и мило филмче, което не се опитва да е много модерно или печено или всеки втори кадър да е референция към мобилен телефон или тик ток. Няма ги много такива вече. Децата се изкефиха, а той си е чисто детски/семеен. 8/10

The Brutalist - Броуди отново е репресиран евреин, този път архитект бежанец в Америка, където тежкият му живот продължава. Имах огромни очаквания за този филм и в някои аспекти се оправдаха - най-вече актьорската игра, страхотна роля на Броуди и не само, но останалите бледнеят спрямо него. Сюжетът обаче е безпосочен или, хайде, разнопосочен и някак си не казва кой знае какво, но все пак има какво да си отбере човек. 8/10, очаквах повече.

The Academy of Magic - Анимация за деца, фентъзи, силно вдъхновено от Хари Потър, но с бюджет около 20 лева. Гледах го на гости като ме подведоха, че ще гледаме друго с децата. Ужасяваща помия. 3/10

Speak No Evil - Дефиницията на old-school slow-burn психо-трилър - не искам да издавам детайли, макар че е трудно да не сте наясно за какво иде реч - дори и трейлъра ако сте изгледали, едва ли ще се изненадате особено. Актьорската игра обаче е много добра, разбира се начело с Джеймс Макавой, който според мен е сред най-талантиливите съвременни актьори. Сюжетът не надскача ниския стандарт на жанра, но изпълнението е добро и като цяло е много приятен за гледане, ако ви се гледа нещо в този дух. Очаквах по-малко. 8/10

Challengers - Любовен триъгълник между три тенесиста (Зендая + някакви пичове). Секси филм под бясното техно на Трент Резнър. Персонажите са интересни, всичките са боклуци по свои си начин. Определено ме изкефи, много читав за жанра си. 8/10

Strange Darling - Трилър с много силна стилизация и анахронично разказана история. Не знам защо го водят чак horror, не се вземаше прекалено насериозно и на моменти имаше Тарантино дух. Изкефи ме доста, единствено накрая се попровлачи, но въпреки това го препоръчвам горещо 8/10

Last night in Soho - Отново трилър, силно стилизиран трилър, частично развиващ се през 60-те и с две-три щипки "Шесто чувство" в него. Актьорската игра беше добра, като тук основната тежест изнася Томасин Маккензи с поредна добра роля. Режисьор е Едгар Райт, който също има гениални продукции зад гърба си и като цяло имаше предпоставки това да е страхотен филм. За мен обаче е чист провал. Стилизацията на места е безумна, на много - излишна, но най-големият проблем е тотално нескопосаният сюжет, при който почти никоя сцена и персонаж не придвижват сюжета на филма. Първите 80% са пълнеж, последните 20 - глупавее. Препоръчвам ви да пропуснете, макар че съм на ръба да кажа "абе, става". 5/10

The Apprentice - Биографичен или псевдо-биографичен (не знам) филм за пътя на Тръмп към успеха, видимо правен от хора, които не харесват Тръмп. Донякъде може да се каже че филмът е повече за неговия ментор, Рой Кон, чиято история е и по-завършена и градирана във филма. Добра актьорска игра, Мария Бакалова също пасна добре (според мен най-читаво изиграната ѝ роля до момента), имаше интересни ситуации и мирогледи (малко ала "Вълка от Уолстрийт"). Като цяло съвсем прилично филмче. 7/10

Presence - донякъде семейна драма, донякъде трилър и много малко филм за духове, въпреки че трейлърът може да подведе в обратна посока. Харесаха ми персонажите и актьорската игра, и успя да ме изненада със смяната на посоката на сюжета. Накрая обаче сложиха и един plot-twist, буквално 20 секунди преди надписите, който може би трябва да се води гениален, но за мен е пълна безсмислица и ме подразни. Силно недооценен филм, в знак на подкрепа давам 8/10

Mickey 17 - Фантастика за колонизация на далечна планета. Главният герой е глуповат тип (изигран от Робът Патисън, който продължава да ми се издига в очите) е expendable - подписал е, че няма против да го жертват във всякакви ситуации и експерименти, след което го "принтират" наново. Филмът започна 10/10 за мен - супер смешен, с интересна фантастична идея, в един момент завързан сюжет. За съжаление към края се увлякоха доста в посока политическа сатира и пародия на Тръмп и филмът се превърна в някака тотална лигавня с елементи на бутафорен екшън. Последната 1/3 от филма залата беше абсолютно безмълвна, не става нито да се развълнуваш, нито да се засмееш. Жалко жалко, много изпуснат потенциал. Въпреки това много си струва да се види - ако можете на голям екран, най-добре. 8/10

10 Апр 2025 23:20
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Филми - общата тема #143674
Потоп - анимацията, която спечели оскар, много добра! Без нито една реплика, но разказва страхотна история и има много добри послания.

В изгубените земи - по разказа на Мартин с Мила Йовович и Батиста. Режисьор е съпругът на Йовович...хубав, постапокалиптичен екшън, ...бих казал уестърн с инквизиция :) В бъдещето човечеството живее само в един град, всичко друго са изгубените земи. От радиацията някои хора са развили различни способности. Няма да издавам повече от сюжета. Заслужава си гледането.

Хрониките на Екзорсизма: Началото - много добра корейска анимация, която мина набързо по кината. Заслужава си, добра история, добре направено аниме, по някакъв роман е, доста мрачно на моменти.

• 1
  • ...
  • 72
  • 73
  • 74
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Филми - общата тема
Time to create page: 0.125 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Etom
    • Yesterday 17:10
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • 05 Дек 2025 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност