Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Рахвин, не знам, честно казано, не съм ги чел от педнадесет години насам книгите, нито съм чел оригиналния текст на английски, затова не мога да кажа нищо за превода преди време. Като цяло не съм от големите фенове на поредицата. Не смятам, че трябва да се придържа преводача към грешки в преводите, но тук си говорим за "имена" и нещата са съвсем други, там "грешен превод" е субективно понятие. Да, смятам, че дори едно име не е добре преведено (според някого), но се е утвърдило сред феновете, трябва да се запази.Само ми кажи нали когато през ранните 90 години почна да се превежда масово от английски всички преводи ли бяха качествени според теб?
Ами не знам на теб как ти звучи това, но на мен по-скоро ми прилича на хумористичен текст.В края на залата виждаш лисичата ръкавица, честолюб и златомлад. Те ти махат с ръка и златомлад казва:
- Мислехме на път за джуджедом да минем през междурек, но вместо това ще отидем в другата посока, за да поплуваме в морето самодивски напев.
Изключението е Уейн и хората около него... туй то.
Изключението е Уейн и хората около него... туй то.
Какво изключение?! Има и други хора - примерно хората от Призванието, които са намерили пари за художник, да нарисува корица или Ксенокс с книгата за Калоян. Валидният, легитимен, про издател Уейн е намерил една картинка за 10 долара в нета.
Боре, прочети му темите на Уейн - велики планове, страхотно издаване и т.н., а сега върви на по - лошо издание от старите на Еквус. Дал си му пари, поне изисквай от него повечко старание.
Уейн искаше да го махне, аз настоях да остане така. Аз обичам оформлението да е нещо което не е виждано. Визуално си спомням че само Самотния вълк имаше подобна корица. За мен е доста японска и навява асоциации с япония без да се налага да се слагат йероглифи, червена точка или слънчев изгрев (сложим ли хризантеми и отиваме в Северна Корея на гости).Художникът за 10$ по мое скромно мнение е по-добър от всичко рисувано в България за книги-игри, но защо рисунката е плюсната в това кръгче на фона на шаренката корица е отделен въпрос.
Лисичков, прекалява с тези 10 долара
Лошо няма в използването на подобни илюстрации. По-скоро той май по-скоро се дразни, че това контрастира с гръмко обявения "професионален модел" със собствен арт и т.н. Определено и големи издателства като Колибри се насочват към този модел, така че всичко си е ок.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas